ТРЕНИРОВКИ ЗА ДЕЦА МЕЖДУ 7 И 9 ГОДИНИ

Тренировките за групата 7-9 години се провеждат сряда от 17:00 и в неделя от 17:00 часа в CrossFit Dream – Мотописта

Децата между 7 и 9 години имат нужда от повече движение и затова тренировките им са три пъти седмично. Укрепването и включването на спорт в училище ни позволява да увеличим интензивността на тренировките. Фокусът е изцяло върху сила, координация и бързина, като прекарваме много време в тичане, работа на лост и на земя.

В тренировките по-настойчиво вкарваме лицеви опори, напади, коремни преси и прогресии към набиране (на първо време – набиране на халки). При част от упражненията се появяват леки гирички (1-3 кг) с цел увеличаване на силата и развитие на мускулатурата.  

Игрите в тренировките все по-често включват индивидуални състезания, имащи за цел да утвърдят самочувствието на децата. Основният урок, който се опитваме да предадем, е това, че победата не е на всяка цена. Важно е да се направят максимални усилия и да се борим честно.

Уроците за храната и работата на човешкото тяло стават по-подробни и започваме да даваме на децата задачи, които да им помогнат да трупат увереност. На тази възраст те вече са се сблъскали с ужасяващия асортимент на училищните лафки и с океана от сладки и вредни изкушения, който ни заобикаля.

За съжаление това е възрастовата група, при която вече се забелязват сериозни отклонения от здравословните норми за тегло при децата и виждаме все повече случаи на затлъстяване и обездвижване. За да бъде предотвратено това, е нужна целенасочена работа в семейството. От наша страна можете да получите консултация, режим и текущ контрол на резултатите. 

Нашите усилия са насочени към това да покажем на децата, че здравето е за цял живот и да ги научим да спортуват. Наред с това обаче ги учим да взимат правилни решения за себе си – такива, свързани с индивидуалното поведение, но и такива, касаещи цялото семейство. Често децата ще се прибират от тренировка и ще искат да участват в избора на вечеря или закуска за училище. Ролята ви на родител тук ще е много важна и за бъдещото развитие на детето ви ще е от ключово значение как ще подходите.

Около 10-годишна възраст децата вече са достатъчно осъзнати малки хора и се стремят да копират своите модели на подражание – най-често това са родителите. Затова имаме нужда от вашата подкрепа за налагане на посланията, които им даваме.

Повече от вас, отколкото от нас, зависи децата да разберат, че спортът е здраве, а не наказание след прекаляване с десерт. Да са уверени, че десертът не е задължителна част от всяко сядане на масата. Да се чувстват комфортно, когато не биват тъпкани с излишни храни между основните хранения.